Відкрито набір до групп навчання «МСФЗ для початківців»; «Право в Україні»; DipIFR rus; CIMA
📚👍🏻Стань кращим фахівцем, пройшовши навчання з професіоналами в Академії «Контінуа прогресіо»!

Підсумки тижня (огляд за 21 — 24 грудня 2020 р.)

Праця і заробітна плата

За загальним правилом будь-яка робота за трудовим договором має оплачуватися з відповідним оподаткуванням.

Втім, на практиці, можливі ситуації, коли функції директора виконуються без оплати. Наприклад, у разі відсутності діяльності.

Платник податків поцікавився щодо права власника товариства, який особисто виконує функції директора, не нараховувати та не виплачувати собі зарплату під час карантину, або у зв’язку з відсутністю господарської діяльності.

Відповідь податківців зводиться до натяків на те, що винагорода за виконання посадовою особою своїх обов’язків та надання їй інших благ можуть здійснюватися виключно на умовах та підставах, зазначених у договорі між нею і товариством. А виплати за таким договором оподатковуються у загальному порядку.

Проте, ставлення до безоплатної роботи, навіть, якщо це буде передбачено у договорі – у інспекторів праці вельми негативне.

Тож, найприйнятнішим варіантом лишається виплата хоча б символічної винагороди та сплата ЄСВ у розмірі, не менш мінімального.

Джерело: ІПК ДПС України від 20.11.2020 р. № 4768/ІПК/99-00-04-05-03-06

________________________________________

Податок на додану вартість

Річний перерахунок ПДВ – обов’язкова процедура. Вона стосується тих платників, які, крім оподатковуваних операцій, мають ще й неоподатковувані.

Положеннями п. 199.1 ПКУ передбачено, коли придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовують в оподатковуваних ПДВ операціях, а частково – ні, платник податків зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ПКУ.

Після проведення річного перерахунку з ПДВ його результати необхідно показати в податковій декларації з ПДВ за грудень.

За результатами ПДВ-перерахунку також заповнюють додаток Д7.

Джерело: роз’яснення Офісу ВПП.

Чи зазначають в податковій накладній суми податків та зборів, які не включають до бази оподаткування ПДВ, але включаються до ціни товарів/послуг – відповідають податківці

В податковій накладній, зокрема, зазначають базу оподаткування, суму ПДВ та загальну суму коштів, яка підлягає сплаті.

Тож суми податків, зборів, що включаються до ціни поставлених товарів/послуг, але не включаються до бази оподаткування ПДВ таких товарів/послуг, в податковій накладній не зазначаються.

Бюджетні гранти у сфері культури, туризму та креативних індустрій звільнили від оподаткування. Пільги в оподаткуванні передбачені Законом України від 04.11.2020 р. № 962-IX, який діє із 23.12.2020 року.

Бюджетним грантом уважатимуть цільову допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. Перелік надавачів бюджетних грантів визначить КМУ.

Дохід у вигляді бюджетного гранту під час його нарахування (виплати, надання) на користь платника податків не оподатковують та його не включають до оподатковуваного доходу.

Фінрезультат до оподаткування зменшуватиметься на суму бюджетних грантів, отриманих платником податку та включених до складу доходів звітного періоду.

Також сума гранту не включається в дохід платника єдиного податку та осіб, яка провадить незалежну професійну діяльність.

Проте це не все. Починаючи із 01.01.2021 року ставка ПДВ у розмірі 7% застосовувується до операцій з постачання послуг із:

– показу (проведення) театральних, оперних, балетних, музичних, концертних, хореографічних, лялькових, циркових, звукових, світлових та інших вистав, постановок, виступів професійних мистецьких колективів, артистичних груп, акторів та артистів (виконавців), кінематографічних прем’єр, культурно-мистецьких заходів;

– показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проектів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів у музеях, зоопарках та заповідниках, відвідування їх територій та об’єктів відвідувачами;

– розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху;

– тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 група 55 КВЕД ДК 009:2010). Діятиме тимчасово до 1 січня 2023 року.

Водночас тимчасово, з 1 січня 2023 року до 1 січня 2025 року, звільнять від ПДВ операції з постачання послуг з демонстрування, розповсюдження та показу демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів та іноземних фільмів, які дубльовані, озвучені державною мовою на території України, за умови, що такі національні фільми та іноземні фільми адаптовані відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху.

В ДПС вказали на новації, які з’явилися в Положенні про реєстрацію платників ПДВ. Йдеться про зміни, внесені наказом Мінфіну від 21.10.2020 р. № 629.

  1. Виключно в електронному форматі здійснюється взаємодія між суб’єктами господарювання та контролюючими органами під час реєстрації платника ПДВ. Зокрема, виключено норму про можливість подати реєстраційну заяву платника ПДВ особисто фізсобою або безпосередньо керівником або представником юрособи до контролюючого органу. Будь-яка особа, яка підлягає обов’язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію платником ПДВ, подає заяву в електронній формі. Іншого способу подачі такої заяви не передбачено.
  2. Новостворені суб’єкти господарювання замість подання держреєстратору Заяви про добровільну реєстрацію платником ПДВ (як додатка до заяви про держреєстрацію) можуть заявити про своє бажання добровільно зареєструватись як платник ПДВ під час держреєстрації юрособи або держреєстрації ФОП, заповнивши відповідний розділ про обрання системи оподаткування у заяві про держреєстрацію.
  3. Приведено у відповідність до Закону № 466 строк подачі Заяви у разі добровільної реєстрації платником ПДВ, а також у разі обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, зміни ставки єдиного податку – не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками ПДВ та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних (замість 20 календарних днів до початку податкового періоду).
  4. Скасовано особливості реєстрації платником ПДВ юрособи, утвореної шляхом перетворення, залежно від дати держреєстрації такої особи. Тобто не залежно від дати держреєстрації особи, утвореної шляхом перетворення, у разі якщо така особа бажає здійснити перереєстрацію, то вона протягом 10 робочих днів, що настають за датою завершення перетворення, подає до контролюючого органу Заяву з позначкою «Перереєстрація».
  5. Спрощено процедури перереєстрації платників ПДВ. Зокрема, не передбачається перереєстрація у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), а перереєстрація у зв’язку зі зміною найменування (крім перетворення) (ПІБ) платника ПДВ, який включений до ЄДР, здійснюється контролюючим органом без подання Заяви на підставі відомостей з ЄДР.
  6. Запроваджено автоматизовану процедуру анулювання реєстрації платника ПДВ.

Проте ДПС повідомила про те, що доопрацьовується програмне забезпечення у частині автоматичної перереєстрації платників ПДВ та автоматичного анулювання реєстрації платників ПДВ на підставі відповідних відомостей з ЄДР та даних реєстру платників єдиного податку.

________________________________________

Податок на прибуток

Серед нещодавніх змін до податкового законодавства – осучаснення прибуткової звітності. Звітувати за новою формою слід буде за податкові періоди 2021 року.

Нагадаємо, оновлення форми Декларації дозволяють проставляти відповідні відмітки про подання її «нестандартними» респондентами з числа спрощенців, інститутів спільного інвестування, іноземних компаній тощо.

У рамках оновлень до форми розроблено відповідні додатки для розкриття операцій контрольованих іноземних компаній.

Також скасовано форму розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво (наказ Мінфіну № 544).

Джерело: лист ДПС від 14.12.2020 р. № 22431/7/99-00-05-05-01-07

До податківців звернулись із запитом щодо оподаткування у разі викупу юридичною особою корпоративних прав у власному статутному капіталі, виходу учасника зі складу господарського товариства, зменшення статутного капіталу, що призводить до зменшення нерозподіленого прибутку юридичної особи.

На це у відомстві зауважили, що починаючи з 01.01.2021 р. суми такого зменшення прирівнюються з метою оподаткування до дивідендів, але авансові внески на такі суми не нараховуються.

Джерело: ІПК ДПС від 20.11.2020 р. № 4789/ІПК/99-00-05-05-02-06

________________________________________

Єдиний податок

Із 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року без РРО/ПРРО можуть працювати ФОП – єдинники 2 – 4-ї груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (6000 ? 220 = 1320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

– реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

– реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

– реалізацію ювелірних і побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Це правило передбачено п. 61 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ. Отже, посилаючись на цю норму, податківці вказали на обов’язковість застосування РРО та/або ПРРО усім суб’єктам господарювання на спрощеній системі які реалізують ліки, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я.

Також слід мати на увазі, що у даному випадку слід зазначити код економічної діяльності 86 «Охорона здоров’я» за ДК 009:2010.

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що 10.12.2020 набрав чинності Закон № 1072. Ним підрозділ 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено пунктом 52-9, згідно з яким платники єдиного податку першої групи тимчасово звільняються від сплати єдиного податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року (крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розділу XIV ПКУ умов застосування першої групи платників єдиного податку).

Податківці звертають увагу, що ставки єдиного податку для першої групи платників єдиного податку, встановлені у порядку, визначеному п. 293.2 ПКУ, за такі періоди не застосовуються.

Водночас податківці зазначили, що такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату ЄСВ за ці періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄСВ. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб Законом про ЄСВ.

Отже, такі періоди включатимуться до страхового стажу із загальнообов’язкового державного пенсійного страхування цих платників та вважатиметься, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

Від себе додамо, що окрім звільнення від єдиного податку ФОПів І групи звільнили і від сплати ЄСВ за себе. При цьому не зважаючи на відсутність сплаченого ЄСВ такі періоди будуть включатися до страхового стажу для розрахунку пенсій та вважатиметься, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

________________________________________

Звітність

У Головному управлінні ДПС у Луганській області відповіли, чи передбачений штраф за несплату плати за землю вчасно, якщо пізніше було подано уточнюючу декларацію?

Відповідь податківців категорична – так, а в окремому випадку ще й пеня.

Слід мати на увазі, що самостійно вказавши в податковій декларації розраховану суму податку та при цьому не сплативши її, можна отримати штраф, незважаючи на те, що погасили податковий борг внаслідок подання уточнюючої декларації зі зменшенням суми раніше нарахованого зобов’язання.

Штраф за такії дії передбачено п. 126.1 ПКУ, з урахування загального строку затримки сплати суми податкового боргу. Сума штрафу становить:

– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

– при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Також, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, на суму податкового боргу нараховують пеню відповідно до ст. 129 ПКУ.

Джерело: повідомлення ДПС у Луганській області.

В ДПС пояснили, що при виявленні помилок в податковій звітності, які не призвели до заниження податкових зобов’язань фінансова відповідальність не настане, оскільки такого просто не передбачено нормами ПКУ.

Але такі дії контролери вважають наданням недостовірної інформації чи перекрученням показників податкового обліку і тому підпадають під дію ст. 163 прим. 1 КУпАП. Нею встановлено, що порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 85 до 170 грн. За повторне порушення протягом року розмір санкції більший – від 170 до 255 грн.

________________________________________

Готівкові розрахунки

В ДПС нагади, що банківський сервіс «інтернет-банкінг» – це програмний комплекс, який дозволяє контролювати стан своїх рахунків та здійснювати банківські операції без відвідування установи банку в режимі 24 години на добу з будь-якої точки світу, де є доступ до мережі Інтернет.

Проте його використання споживачем не означає, що продавець не використовуватиме РРО.

При неможливості визначення місця розрахунків (наприклад надання дистанційної послуги або доступу до вебпорталу) використання РРО та/або ПРРО є необов’язковим.

У інших випадках, при отриманні споживачем товарів чи послуг від постачальника, у тому числі замовлених та сплачених через Інтернет-банкінг та із застосуванням Інтернет-еквайрингу, останній зобов’язаний застосувати РРО та/або ПРРО на загальних підставах.

Єдине що, з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року від застосування РРО та/або ПРРО звільнили єдинників другої – четвертої груп (ФОП), з максимальним обсягом річного доходу 220 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
  • реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

________________________________________

Приватні підприємці

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що Законом № 1072 (діє із 10.12.2020 року) передбачені послаблення у сплаті ЄСВ для окремих платників.

Тимчасово звільнені від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ платники ЄП першої групи «за себе» за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року.

Крім того, якщо суб’єкт підприємницької діяльності, який не отримував доходу в грудні 2020 року та основний КВЕД є у відповідному Переліку, то такий суб’єкт звільняється від обов’язку визначити базу нарахування, а також суму ЄСВ, яка не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. А отже і у річному звіті з ЄСВ (Додаток 5) за березень-травень та грудень 2020 року не зазначає мінімальну суму ЄСВ. Йдеться про ФОП – загальносистемників.

Отже, у разі звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ за періоди березень, квітень, травень, грудень 2020 року у зв’язку з карантином, показники графи 3 таблиці 1 Звіту з ЄСВ (форма № Д5 (річна)) заповнюють наступним чином:

– ФОП на загальній системі оподаткування та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, – в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають середньомісячний оподатковуваний дохід. Його визначають діленням річного чистого доходу (прибутку), задекларованого у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, на кількість місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник ЄСВ;

– ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, – в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають самостійно визначена сума доходу, яка не може бути меншою за розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць;

– членами фермерського господарства – в рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначають середньомісячний оподатковуваний дохід. Його визначають діленням річного розподіленого доходу, отриманого такими платниками від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році, що підлягає оподаткуванню ПДФО, на кількість місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник ЄСВ.

Проте, у графі 4 таблиці 1 Звіту з ЄСВ в місяцях звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ (березень, квітень, травень, грудень 2020 року) проставляють прочерки, а показники інших календарних місяців, протягом яких такий платник перебував на обліку як платник ЄСВ, заповнюють на загальних підставах.

Із прийняттям Закону № 1072 податківці відповіли на запитання по те, яким чином заповнюються показники граф 3 та 4 таблиці 1 Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ.

Нагадаємо, Законом № 1072 продовжили терміни для списання боргів із ЄСВ для «сплячих» ФОП.

Коло суб’єктів, які мають право на таке списання, не змінюється:

– ФОП (крім спрощенців);

– особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Однак встановлено новий період, упродовж якого такі платники можуть звернутися за списанням – до 1 березня 2021 року.

Таким чином, всі хто з будь-яких причин не зміг звернутися до контролюючих органів за списанням або виконати необхідні для цього умови у термін, попередньо визначений Законом № 786 (який сплив 31 серпня 2020 року), зможуть це зробити.

Отже, для списання ЄСВ Форма № Д5 (річна) заповнюється наступним чином:

– у графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації / Самостійно визначена сума доходу / Частка розподіленого доходу» таблиці 1 Звіту в рядках у розрізі кожного календарного місяця протягом яких такий платник перебував на обліку як платник єдиного внеску, проставляються прочерки у разі неотримання доходу;

– графа 4 «Сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок, з урахуванням максимальної величини» таблиці 1 Звіту заповнюється згідно з вимогами абзацу другого п. 2 частини першої ст. 7 Закону № 2464.

________________________________________

Зовнішньоекономічна діяльність

ДПС, регулярно отримуючи запити стосовно дозволу розрахунків по імпортному зовнішньоекономічному контракту за допомогою електронних платіжних засобів (корпоративна картка, електронна картка), відповіла що порядок виконання операцій із застосуванням платіжних інструментів, у тому числі обмеження щодо цих операцій, визначаються законами України та нормативно-правовими актами НБУ. Власне кажучи, НБУ раніше вже надавав роз’яснення з цього питання, зокрема у листі від 21.06.2019 р. № 40-0006/32346.

Зокрема, у листі йде мова про те, що розрахунок за одним таким договором не заборонено, за умови, якщо в один операційний день він не перевищуватиме незначний розмір. Це відповідає вимогам норми п. 32-1 Положення про здійснення операцій із валютними цінностями, що затверджено постановою НБУ від 02.01.2019 р. № 2.

У даному контексті незначний розмір валютної операції слід розуміти як її розмір (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на дату здійснення операції), який є меншим, ніж встановленний розмір, що установлений для фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу.

На сьогоднішній день, фіноперація підлягає моніторингу, якщо сума дорівнює чи перевищує 400 тис. гривень (для суб’єктів господарювання, які проводять лотереї та/або азартні ігри, – 55 тис. гривень). Якщо операція в інвалюті – еквівалентна сума за офіційним курсом гривні до іноземних валют і банківських металів 400 тис. гривень на момент проведення фіноперації ( ч. 1 ст. 20 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 06.12.2019 р. № 361-IX).

________________________________________

Інше

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через свої зареєстровані постійні представництва) не може здійснювати продаж алкогольних напоїв (тютюнових виробів) через інтернет-магазин, оскільки відповідно до вимог чинного законодавства здійснення роздрібної торгівлі такими виробами потребує наявності відповідного торгового приміщення.

Зокрема, пунктом 11 ч. 1 ст. 15-3 Закону № 481 передбачено, що забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів у невизначених для цього місцях торгівлі.

Крім того, продавці алкогольних напоїв та тютюнових виробів повинні забезпечити дотримання вимог ст. 15-3 Закону № 481 щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що КМУ постановою від 09.12.2020 р. № 1233 затвердив Порядок звернення та надання у 2020 році одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Така одноразова матеріальна допомога надається застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, робота яких тимчасово зупинена внаслідок здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, та фізособам – підприємцям, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок запровадження указаних заходів та яка відповідає переліку видів діяльності, визначеному Кабміном.

У разі виявлення недостовірних відомостей, наданих застрахованою особою, на підставі яких було виплачено одноразову матеріальну допомогу, що впливають на право застрахованої особи на її одержання, сума одноразової матеріальної допомоги підлягає поверненню застрахованою особою. Тож органи Пенсійного фонду України видають рішення про відшкодування одноразової матеріальної допомоги застрахованими особами. Рішення органу Пенсійного фонду України є виконавчим документом.

________________________________________

До відома

Починаючи із 01.01.2021 року будуть запроваджені нові рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів та зарахування коштів ЄСВ – повідомляє Казначейство.

Рішення прийняте на виконання постанови ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 р. № 807-ІХ та ст. 4 Закону про ЄСВ.

Платників податків просять терміново звернутися до органів ДПС за місцем реєстрації для отримання нових реквізитів рахунків. Це потрібно для належної і своєчасної сплати податків, зборів, ЄСВ та мінімізації нез’ясованих надходжень.

Казначейство наголошує, що кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Раніше ми повідомляли, що нові бюджетні рахунки на 2021 рік відкриють до кінця січня, адже законодавство відводить на це 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Проте бюджетні рахунки вирішено відкрити раніше, аби була можливість отримувати бюджетні надходження та проводити видатки у новоутворених районах.

Реквізити рахунків (по областях у форматі xls) наведені на сайті Казначейства (наразі не усі області оприлюднили нові рахунки на 2021 рік) .

У свою чергу ДПС таку інформацію ще не оприлюднила.

Зважайте, що бюджетні платежі 2020 року завершують 30 грудня, а 31 грудня 2020 року до 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юрособі, а також платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Держказначейської служби і платежі від НБУ та органів Держказначейської служби на адресу усіх учасників СЕП.

Тож податки та ЄСВ бажано сплатити не пізніше 30 грудня 2020 року і зробити це можна буде ще на «старі» бюджетні рахунки.

 

Останні публікації

Важливі цифри на 2023 рік

Новий рік — нові показники, які треба застосовувати у розрахунках з фізичними особами. Пропонуємо у зручному табличному форматі важливі цифри на 2023 рік, які завжди

Бухгалтерські новини, 21 – 27 листопада 2022Р

Президент підписав Держбюджет: які основні показники на 2023 рік? 23 листопада В. Зеленський підписав Закон про Держбюджет на 2023 рік. За ним розмір мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму з 1 січня

Підсумки тижня (огляд за 14 — 18 лютого 2022 р.)

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА Умови встановлення і розміри компенсаційних виплат, в т. ч. і за період відрядження, підприємства визначають самостійно в колдоговорі або іншому локальному

Підсумки тижня (огляд за 31 січня — 4 лютого 2022 р.)

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА Законодавчими актами, а також цивільним законодавством не передбачений обов’язок будь-якої із сторін ЦПД інформувати ДПС про його укладення, а також відповідальності

Підсумки тижня (огляд за 24 – 28 січня 2022 р.)

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА Наказом № 2153 затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням. У разі встановлення відносно працівників підприємств,

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ (ОГЛЯД ЗА 17 — 21 СІЧНЯ 2022 Р.)

ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ Податківці звертають увагу, що Законом № 1914 запроваджені змінив порядку оподаткування ПДВ для операцій з постачання тютюнових виробів. Тепер встановлений окремий